Een woordje van de werkgroepen

Werkgroep Activiteiten

De "werkgroep activiteiten" staat in voor de organisatie van de activiteiten die plaatsvinden op de hoeve. Denk daarbij aan de Meikermis op de hoeve, de boomgaardcafés en de Drieskesfeesten. We willen in de komende jaren onze activiteiten vernieuwen, met andere experimenten. Daarom zijn we nog op zoek naar helpende handen. Dit kan als losse medewerker op één van de activiteiten, tijdens klusjes- en opruimdagen of door mee te denken over nieuwe activiteiten en deze te helpen uitwerken tijdens onze vergaderingen. Interesse?

Stuur als de bliksem een mailtje naar activiteiten@hoevelootens.be!

Nele Vermeersch

Werkgroep Landbouw

Wist je dat Wondelgem pakweg 50 jaar geleden nog een echte boerengemeente was? Met onze werkgroep willen wij dan ook dit verleden op een hedendaagse manier in de kijker stellen. Jong en oud willen we met een portie gezond boerenverstand prikkelen, laten beleven en doen, laten proeven en ruiken van al het mooie wat de landbouw en lokale voedselproductie te bieden heeft. Appels plukken in de boomgaard, ecologisch groenten en fruit kweken in onze moestuin of schapen, kippen, konijnen en biggetjes voederen...

Hoeve Lootens brengt wat velen enkel nog kennen vanuit hun jeugd of uit boekjes weer een stukje dichterbij!

Steven Vandemaele, Eric Stobbeleir

Werkgroep Erfgoed en Beheer

De "werkgroep erfgoed en beheer" staat in voor de renovatie van onze beschermde hoeve, de potentiële uitbreiding en het totale beheer.

Zo werd er in vorige fases het woonhuis deels gerenoveerd en hebben we vorig jaar het nieuwbouwproject "wagenberg" gerealiseerd.

Wat staat er nog verder in het verschiet: - verdere renovatie van het woonhuis; - definitieve bestemming en hieraan verbonden renovatie van de schuur en de stallingen; - onderzoeken van mogelijkheden tot uitbreiding middels een aanbouw achteraan.

Daarnaast houden we onze hoeve in een zo goed mogelijke staat en zorgen we voor heldere afspraken naar het gebruik toe.

Nog heel wat te doen! Hiervoor zoeken we interieur creatievelingen, concept-denkers, vastgoed adepten met oog voor een historisch kader, aannemers met een sociaal/maatschappelijk hart, doeners die de handen uit de mouwen willen steken, maar vooral mensen met goesting en humor die voor Wondelgem een warme en amusante hoeve willen creëren en verwezenlijken.

interesse? Mail naar info@hoevelootens.be

Jeroen De Kimpe, Guy De Clercq

Werkgroep Administratie en Communicatie

De "werkgroep administratie en communicatie" staat onder andere in voor het voeren van de boekhouding van onze (btw-plichtige) vzw, het beheren van de website, de aanwezigheid op sociale media en diverse andere administratieve verplichtingen waar een vzw mee te maken krijgt.

De WG bestaat op dit moment echter vooral uit leden met administratieve talenten. Daarom zijn we op zoek naar een of meerdere personen met communicatie skills om ons team te versterken. Ben jij een communicatieve duizendpoot en zie je het zitten om je in te zetten voor de Hoeve Lootens?

Laat het ons dan weten via info@hoevelootens.be

Sam Van der Linden