Drieskesfeesten 2022

Na onze geslaagde covid-editie van vorig jaar, kunnen we er dit jaar weer zonder beperkingen voor gaan. De poort van de hoeve zal tijdens het eerste weekend van september voor de 34ste keer wagenwijd open staan.

Inschrijven voor de barbecue op zondag 4 september kan via hier, door de QR-code hieronder of telefonisch (na 19u) op het nummer 09/398.08.35 Inschrijven kan tot en met woensdag 31 augustus. Je inschrijving is pas definitief na betaling van het totaalbedrag op rekening BE79 0682 3545 8433 van HOEVE LOOTENS vzw, Vroonstalledries 66 9032-Wondelgem.

Welkom op onze 34ste Drieskesfeesten!

Na onze geslaagde covid-editie van vorig jaar, kunnen we er dit jaar weer zonder beperkingen voor gaan. De poort van de hoeve zal tijdens het eerste weekend van september voor de 34ste keer wagenwijd open staan.

En net als vorig jaar kunnen we zeggen dat we niet stil hebben gezeten. Het dossier voor de restauratie van de hoeve en het creëren van 2 polyvalente zalen werden ingediend en goedgekeurd. Enkele weken na de drieskesfeesten verdwijnt de hoeve dan ook voor een tijdje achter stellingen en werfhekkens. Tegen volgend jaar zal het er allemaal heel anders uitzien...

Ook merken we dat steeds meer mensen van Wondelgem en ver daarbuiten de weg naar onze hoeve vinden. Bijna 600 schoolkinderen bezochten de moestuin en de boerderijdieren. Ook konden elke donderdag leerlingen van de kustacademie de beeldhouwer of schilder in zichzelf loslaten. VZW aPart werkte met kwetsbare jongeren verder aan verschillende projecten en ook dienstencentrum De Waterspiegel breidde zijn vrijwilligerswerking uit naar onze hoeve. Verder zakten ook bijna ieder weekend van de zomer families of vriendengroepen af naar de hoeve voor het vieren van communies, babyborrels, pensioenfeesten e.a.

Steeds meer beweging en leven dus op onze hoeve en daarom ben ook jij meer dan welkom. Kom zeker langs in het drieskesweekend en geniet, samen met ons, van al het mooie en aangename dat onze hoeve te bieden heeft!

Programma

De Drieskesquiz - 3 september

Wie zijn kennis over Wondelgem en andere actuele thema’s wil testen, kan zich inschrijven voor onze jaarlijkse Quiz op zaterdagavond. De deuren gaan open om 19u30 en de quiz start om 20u. Vooraf inschrijven kan door een mail te sturen naar quiz@hoevelootens.be met vermelding van de teamnaam en contactpersoon. Per groep kunnen er maximaal vier personen meedoen. Kostprijs is €20 ter plaatse te betalen.

Op zaterdagavond organiseren we, gelijktijdig met onze Drieskesquiz, een silent disco voor het jong geweld. Meer info volgt nog via onze sociale media.

Drieskesfeesten - 4 september

Het feestprogramma voor zondag ziet er als volgt uit:

  • 10u: Openluchtviering opgeluisterd door gospelkoor Coeur Immaculé de Marie
  • 11u - 13u: Aperitiefconcert Aperitiefconcert door Mary & Jay. Zoete stemmen, virtuoos getokkel en vooral veel humor zijn de bouwstenen van hun sound.
  • 12u00 - 14u00: Hoevebarbecue in de boomgaard (Zie bovenaan voor inschrijvingen)
  • 16u - 16u30: Muzikaal intermezzo door Sibemol
  • 14u - 17u: Doorlopend kinderanimatie met een funbaan, Tractor Erik & Kar, 4 reuze kinderspelen rodeo of Sweeper en nog veel meer! Ook sneukels zoals appelbeignets, pannenkoeken, taart, ... zullen verkrijgbaar zijn. Wie wil een taart en/of dessert maken? Graag doorgeven via info@hoevelootens.be.
  • 117u30: Eierwerpen een unieke wedstrijd voor jong en oud.

Menu

1 stuk vlees €12

Kippenbrochette (met groenten, diverse sauzen en brood)

2 stukken vlees €15

Kippenbrochette en worst (met groenten, diverse sauzen en brood)

3 stukken vlees €18

Kippenbrochette, worst en kotelet (met groenten, diverse sauzen en brood)

Veggie alternatief volwassenen €15

2 Veggie-burgers met groenten

> Frietjes steeds apart verkrijgbaar.

Kindermenu (tot 12 jaar) €10

Worst, appelmoes en frietjes inbegrepen of veggie alternatief